Massage och kiropraktik för Ditt välbefinnande

Du är i goda händer!

Andréns Praktik är en familjepraktik som grundades 1967. Gösta Andrén utbildade sig på NCC (Chicago) nuvarande National University of Health Sciences liksom sin syster Kerstin Andrén. Även Göstas far Arvid Andrén utbildade sig i USA vid Palmer College of Chiropractic och nu påbörjar fjärde generationen i Liam Andrén-Holm sin utbildning till leg. kiropraktor vid Odense Universitet i Danmark.

Idag drivs praktiken av Alex. Alex utbildade sig till massör 1991 via flera kurser från bl.a. Hälsoteamet, Ahlstrands mfl. Utöver det så har Alex utbildat sig i KBT och traumahantering för PTSD. Han har även utbildningar inom Kiroterapi, dvs djupgående muskelgruppsbehandlingar med traktion och mobilisering.

I praktiken finns en stor kunskap och lång erfarenhet, vilket är en trygghet för våra patienter. Du blir alltid omhändertagen på bästa sätt med personlig värme och engagemang.

Vi behandlar bl.a

- Nackbesvär
- Huvudvärk
- Migrän
- Käkproblem
- Ryggskott
- Ischias
- Gamla skador som whiplash
- Idrottsskador
- Stressrelaterade sjukdomar

Öppettider

Måndag - torsdag 10.00-18.00
Fredag 10.00-15.00

Välkommen att boka tid

KIROPRAKTIK

Den legitimerade kiropraktorn, Dr of Chiropractic, är specialist på nack-och ryggpelaren. Kiropraktik är en mångtusenårig, naturlig behandlingsform utan användning av mediciner. En leg. kiropraktor behandlar leder som axlar, armbågar, knän etc. Kiropraktorn ger Dig även råd och vägledning hur Du använder ryggen och olika övningar för att förhindra återfall.

Den mest centrala behandlingsmetoden inom kiropraktik är manipulation av ryggraden. Detta påverkar både direkt det aktuella smärtområdet och indirekt en rad neurofysiologiska verkningar som skapar förutsättningar för ett naturligt läkande. Manipulation kan enklast beskrivas som en snabb passiv sträckning av strukturen omkring en led.

MASSAGE

Djupmassage är en kraftfull massagetyp som fokuserar på muskler som behöver återhämtning efter fysiskt eller statiskt arbete. Den ger en avslappnande effekt, stimulerar näringstillförsel till muskeln, rensar ut slaggprodukter och förebygger skador. Det är en urgammal metod som med dagens kunskaper ger en effektektiv kombination för stela muskelfibrer och syresätter musklerna.

Med djupmassage kommer man in på djupet. Stela muskelfibrer får ny näring, nytt syre. De blir avslappnade och man får ut slaggprodukter. Muskeltröttheten minskar vilket gör att man återhämtar sig snabbt, blir smidigare och minskar skador. Under behandlingen berör man också triggerpunkter i syfte att lösa upp stela muskelfibrer, stretchar ut stela muskler och dränerar lymfsystemet. Även olika hormonella utsöndringar stimuleras och därför är man ofta trött efteråt. Ibland kan kan djupmassage göra lite ont då det är en ordentlig genomgång men många vill att det ska kännas rejält. Muskelfästen, bindväv och sk "knutar", dvs ansamlingar eller skador i muskeln sträcks ut eller trycks bort. Behandlingen anpassas givetvis efter patientens önskemål.

Priser

Kiropraktisk behandling 700:-

Massagebehandling 500 - 700:-

Student och pensionärer 550:-
Första behandling 750:-
Övrigt 650:-

Produkter

Hälsokost & Kroppsvårdsprodukter
(hud och hårvårdsprodukter)

naturkällan

Vi är återförsäljare av Naturhälsans kosttillskott, ekologiska produkter av nypon, magnesium, kalcium, brännässla mm.

MÅBRA-PAKET

Under januari, februari och mars fördjupar jag mitt samarbete med Beatrice Truszkiewicz och tillsammans kommer vi att erbjuda ett MåbraPaket.


Under en och en halv timme får Du samtal, massageteknik efter önskemål samt kiroterapi och vid behov tips om olika träningsformer ur ett holistiskt perspektiv som passar just dig.


Beatrice är en mycket uppskattad massageterapeut och har även lång erfarenhet av mental träning och coachning, både i grupp och på indivnivå.


Plats: Läkarhuset Kneippen, Andréns praktik.
När: Tisdagar och onsdagar under januari, februari och mars.

Pris: 1 500 kronor inkl. moms per bokning. (Friskvård)

 

Erbjudandet är begränsat och bokas separat på ☏ 011-18 18 05 eller ☏ 07-324 72 680

 

Väl mött!

Beatrice och Alexander